SEARCHING FOR THE IDEA OF MAN

maanantai 11. tammikuuta 2010

PUTKET JÄÄSSÄ

Joululomalla on meille tuttua mökin vesijohtoputkien jäätyminen. Ensimmäisenä lomapäivänä yleensä sulatellaan putkia ja lämmitellään tupaa oleskelukuntoon.

Työt korkeakoulussamme alkoivat tänään. Ennen kuin ehdimme työpaikalle soi puhelin ja huoltomies ilmoitti, että myös täällä olivat putket jäätyneet. Ei tule vettä, ja elämä ilman vettä on "kuivaa". Nyt ovat onneksi taas sulia ... putket.

Törmäsin tässä mennä iltana ruotsinkieliseen televisio-ohjelmaan, jossa nuori nainen todisteli tieteen saavutuksia aivotutkimuksen alalla. Oli kuulemma nyt selvitetty rakastumisen kemiat. Dopamiinin ja muiden keskushermoston välittäjä- ja estäjäaineiden vaikutusta koko touhu. Jos välittäjäaineita ei hermoputkissa synny, ei rakkaus kulje, on ihmiselläkin silloin putket jäässä. Saa toiselta vain "viileää" kohtelua. Jos oikein ymmärsin, ohjelmassa jotenkin lupailtiin, että tulevaisuudessa voitaisiin ihmisten rakkaushuolet hoidella lääkkeillä. Hieman tuo epäilyttää... Taidamme vaimon kanssa pitäytyä vain vanhanaikaisiin konsteihin ja hoitaa suhdettamme sulatellen hermoputkia perinteisellä inhimillisellä lämmöllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti